Cokoladni napitak

Vruća čokolada

  By Nona  ,

11 siječnja, 2017

Mnogo puta ste čuli kako bi čokoladu trebalo izbjegavati u širokom luku, no je li to zaista točno? Apsolutno ne! Naime, kakao i čokolada sadrže niz supstanci koje „surađuju” sa staničnim komponentama tako da stvaraju zaštitu od nastanka patoloških stanja kao i daljnjeg razvoja takvog stanja. Rađene su mnoge studije koje pokazuju kako kakao i čokolada zapravo na jako efektan način štite od nastanka kardiovaskularnih bolesti. Jedna studija u Italiji pokazala je kako je rizik za infarkt miokarda obrnuto proporcionalno povezan s konzumacijom čokolade, dosegnuvši smanjenje rizika od čak 77% uspoređujući grupu koja je konzumirala tri porcije čokolade dnevno naspram one koja je konzumirala manje od jedne porcije dnevno. Ovi podatci se odnose na konzumaciju tamne čokolade koja ima veći postotak kakaa (više od 70%). Više o blagotvornim učincima čokolade pročitajte ovdje.

Mi vam danas donosimo recept za domaću vruću čokoladu, ukusnu i gustu, baš onako kako treba biti. Probajte je pripremiti u ovih par jednostavnih koraka kod kuće i oduševiti će vas. Prije nego li maknete vruću čokoladu s vatre, probajte da li vam se odgovara slatkoća, te po želji dodajte još šećera. Vruću čokoladu možete obogatiti na razne načine, tako da dodate smrvljene orašaste plodove, razne arome poput arome ruma ili vanilije, te razne likere poput onog od mente ili višnje za što će vam biti dovoljna jedna žlica.

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 osobe
Cokoladni napitak

Ingredients

1 l mlijeka

250 g čokolade za kuhanje

40 g kakaa u prahu

40 g šećera

40 g kukuruznog škroba

Directions

1Na pari rastopite čokoladu za kuhanje.

2U posudu stavite grijati mlijeko.

3Dodajte škrob i kakao, te miješajte dok se ne rastope sve grudice.

4Dodajte šećer i stalno miješajte.

5Kada mlijeko zavrije dodajte rastopljenu čokoladu i miješajte dok se sve ne zgusne.

6Maknite s vatre i ulijte u šalice.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!