Category: Kruh i tijesta

Kruh od banane, čokolade i oraha

Kruh od banane, čokolade i oraha

Danas vam donosimo finu i ukusnu varijantu klasičnog kruha, kruh od banane s kapljicama čokolade i orasima. Jedan je popularnijih recepata u anglosaksonskim zemljama te je zadnjih godina pronašao put i do naših stolova. Jednostavan je za pripremu, te ga možete obogatiti raznim namirnicama, od mnogih vrsta orašastih plodova, suhog voća do čokolade.

  By Nona

Bozicni kruh s grozdicama, orasima i smokvama

Božićni kruh s grožđicama, orasima i smokvama

Stižu nam blagdani, pa je sada pravo vrijeme da razmislimo o tome koje sve slastice želimo pripremiti i ukrasiti naše blagdanske stolove, a pritom i ostaviti lijep dojam na naše bližnje. Ovaj božićni kruh je jednostavan recept koji potječe iz Italije, te se priprema kao brza, ali ništa manje ukusna zamjena za daleko poznatiji panettone.

  By Nona

Zapeceni kruh s pestom s persina

Zapečeni kruh s pestom od peršina

Naše none i bake su smatrale da je grijeh bacati bilo kakvu hranu, a pogotovo kruh. Tako su nastali mnogi fini recepti sa starim kruhom koje mnoge od nas i danas rado pripremaju, te nas neodoljivo podsjeća na djetinjstvo. Od prženica (pohani kruh), toplih sendviča, raznih složenaca, krušnih mrvica i zapečenih kriški s raznim namazima

  By Nona

crna tjestenina

Crna tjestenina

Domaća tjestenina je jednostavna za pripremu, te će zahtjevati samo sat vremena vašeg vremena. Naše none su često i u manje vremena pripremale domaću tjesteninu raznih oblika i bez upotrebe stroja za tjesteninu, dakle samo radišne ruke i valjak za tijesto. Osnovni recept za pripremu domaće tjestenine je da na 100 g brašna ide 1 jaja i malo soli. Ukoliko imate stroj za oblikovanje tjestenine zasigurno će vam olakšati posao, no i bez njega se svakako može.

  By Nona

crveni njoki

Crveni njoki

Njoki su kao i tjestenina odličan izbor ako nemate mnogo vremena za pripremu obroka, a želite pojesti nešto ukusno i lagano. No, odlučite li se za pripremu domaćih njoka, svakako će vam trebati dodatnog vremena, no moramo priznati da je u tom slučaju zadovoljstvo neopisivo veće. Njoki se najčešće pripremaju od krumpira, no danas vam donosimo nešto drugačiji recept.

  By Nona

domaci njoki od krumppira

Domaći njoki od krumpira

Njoki od krumpira su klasičan recept kojeg su naše počesto pripremale kako bi najviše uveselile one najmlađe, jer su njoki većini djece mnogo interesantniji od tjestenine. Za pripremiti domaće njoke zaista nije potrebno veliko kulinarsko iskustvo, ali vremena svakako da, no i to je relativan pojam, s obzirom na to da što ih više puta napravite, trebati će vam manje vremena.

  By Nona

Pin It on Pinterest