Category: Pića

Cokoladni napitak

Vruća čokolada

danas donosimo recept za domaću vruću čokoladu, ukusnu i gustu, baš onako kako treba biti. Probajte je pripremiti u ovih par jednostavnih koraka kod kuće i oduševiti će vas. Prije nego li maknete vruću čokoladu s vatre, probajte da li vam se odgovara slatkoća, te po želji dodajte još šećera. Vruću čokoladu možete obogatiti na razne načine, tako da dodate smrvljene orašaste plodove, razne arome poput arome ruma ili vanilije, te razne likere poput onog od mente ili višnje za što će vam biti dovoljna jedna žlica.

  By Nona

bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko je odlična alternativa mlijeku životinjskog podrijetla jer ne sadrži ni laktozu ni gluten, te je sigurna i zdrava namirnica za svakoga. Sadrži mnoštvo minerala i vitamina i blagotvorno djeluje na cijeli organizam. Ovo mlijeko je zaista jednostavno za pripremiti, te su vam potrebne svega dvije namirnice, a to su bademi i voda.

  By Nona

sok od šljiva

Sok od šljiva

Jesen je krajnje vrijeme da pripremite zimnicu u kojima glavnu ulogu igraju šljive ili ih iskoristite za pripremu slasnih kolača ili drugih recepata s ovom iznimno zdravom namirnicom.
S ovim receptom ćete napraviti fini domaći sok od šljive koji možete držati duže vremena na hladnom i tamnom mjestu, iako ga je najbolje držati u hladnjaku.

  By Nona

sok od borovnice

Sok od borovnica

Sok od borovnice je iznimno zdrav i ukusan sok koji možete u par jednostavnih koraka pripremiti kod kuće. Ako ste iskoristili sezonu borovnica kroz srpanj i kolovoz, te zamrznuli borovnice, osim divnih marmelada, sirupa i kolača, predlažemo vam da napravite ovaj sok kojeg možete držati duže vremena u staklenim bocama. Borovnice su često nazivane i kao superhrana i ubrajaju se među najljekovitije biljke zbog toga što su bogate nutrijentima kao malo koja druga namirnica.

  By Nona

Smoothie od borovnica

Smoothie od borovnica

Još malo i stiže nam sezona borovnica, tog savršenog bobičastog voća kojeg možete koristiti za niz idealnih recepata. Na našim stanicama možete pronaći razne salate, slane i slatke, te kolače s borovnicama koji su odlični za ovo doba godine kada naš organizam vapi za nečim osvježavajućim.

  By Nona

Sirup od kadulje

Kadulja ili Salvia, čije ime proizlazi iz latinske riječi „salus” koja znači 'zdravlje i spas', je biljka koju su stari Rimljani smatrali čudesnom jer osim što su je koristili u kulinarstvu, koristili su je i kao lijek za mnoge bolesti, a Egipćanima je služila i kao jedan od sastojaka za proces mumificiranja.

  By Nona

Pin It on Pinterest