sok od borovnice

Sok od borovnica

  By Nona  

20 rujna, 2016

Sok od borovnice je iznimno zdrav i ukusan sok koji možete u par jednostavnih koraka pripremiti kod kuće. Ako ste iskoristili sezonu borovnica kroz srpanj i kolovoz, te zamrznuli borovnice, osim divnih marmelada, sirupa i kolača, predlažemo vam da napravite ovaj sok kojeg možete držati duže vremena u staklenim bocama. Borovnice su često nazivane i kao superhrana i ubrajaju se među najljekovitije biljke zbog toga što su bogate nutrijentima kao malo koja druga namirnica. Antocijan koji borovnicama daje karakterističnu plavu boju je iznimno jak antioksidans koji pomaže u sprječavanju procesa starenja te smanjuje rizik nastanka upala, malignih i kroničnih bolesti.

Sok od borovnice pripremljen na ovaj način je zasigurno zdravija verzija kupovnog soka, što zbog toga jer nema nikakvih sumnjivih konzervansa, što zato što sami dodajte borovnice, pa možete biti sigurni da koristite svježi kvalitetan plod. Sok je najbolje držati u hladnjaku, no ako napravite veće količine možete ih slobodno držati van hladnjaka, na tamnom i hladnom mjestu.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 2 boce
sok od borovnice

Ingredients

1 kg borovnica

800 g šećera

3 l vode

Directions

1U lonac stavite vodu i borovnice.

2Stavite kuhati, te kad provrije procijedite kroz cjediljku i vratite na vatru.

3Dodajte šećer i kuhajte dok ponovno ne provrije, učestalo miješajući.

4Smanjite vatru i kuhajte još 10-ak minuta.

5Prelijte u sterilizirane staklene boce, poklopite i ostavite da odstoji 24 sata prije konzumacije.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!