Category: Deserti

Cokoladni napitak

Vruća čokolada

danas donosimo recept za domaću vruću čokoladu, ukusnu i gustu, baš onako kako treba biti. Probajte je pripremiti u ovih par jednostavnih koraka kod kuće i oduševiti će vas. Prije nego li maknete vruću čokoladu s vatre, probajte da li vam se odgovara slatkoća, te po želji dodajte još šećera. Vruću čokoladu možete obogatiti na razne načine, tako da dodate smrvljene orašaste plodove, razne arome poput arome ruma ili vanilije, te razne likere poput onog od mente ili višnje za što će vam biti dovoljna jedna žlica.

  By Nona

Limun kocke

Limun kocke

Limun kocke su divan i ukusan kolač koji možete pripremiti u čas posla. Probajte pronaći organske limune od kojih možete iskoristiti i koricu kako bi kolač bio još ukusniji. Ovaj kolač je efektan i prigodan za svaku prigodu i zaista neće razočarati.

  By Nona

Fritule s jabukama

Nonine pašurate s jogurtom i jabukama

Pašurate su neizostavan dio blagdanske tradicije, no moramo priznati da je svaka prigoda dobra za pripremu istih. Na otocima se pripremaju i u vrijeme karnevala uz druge dalmatinske specijalitete poput pašticade.

  By Nona

Vanil kiflice

Vanil kiflice

Vanil kiflice su jedne od onih kolačića koji nas neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo, blagdanske stolove i rođendanske proslave. Te su kolačiće naše none često radile, što zbog toga su jako ukusni, jednostavno se pripremaju, a i dugo mogu stajati.

  By Nona

Fritule

Nonine pašurate s grizom

Danas vam predlažemo nešto drugačiji recept za pašurate i to s grizom. Kao što smo već pisali pašurate ili pršurate se pripremaju na razne načine. One su prava poslastica i specijalitet u Dalmaciji, gdje se nikad ne nedostaju na blagdanskom stolu i u vrijeme karnevala.

  By Nona

Makaroni od kokosa

Makaroni od kokosa

Ovi slatki kolačići od kokosa idealni su za svaku prigodu, te će zasigurno razveseliti vaše ukućane. Osim što su iznimno ukusni, posebno za sve ljubitelje kokosa. Ono što je odlično kod ovog recepta je da će vam biti potrebno svega 20-ak minuta za pripremu ovih slatkih kolačića. Pripazite kada ih stavite peći kako ne bi zagorjeli jer se jako kratko peku, svega 8 minuta, što doduše ovisi i o tome koliko velike ćete ih istisnuti, no kako god, peku se jako kratko.

  By Nona

Pin It on Pinterest