Category: Topla predjela

Rizoto s brokulom

Rižoto s brokulom i slanim srdelama

Rižoto s brokulom i slanim srdelama je još jedan u nizu ukusnih kremastih rižota koje možete pripremiti na jednostavan način tako da slijedite nekoliko bitnih koraka. Za pripremu ovog rižota kao i za skoro sve druge, za početak vam je potreban dobar povrtni temeljac, iako možete koristiti i mesni. Ako ga nemate već spremnog pri ruci, možete ga na jednostavan način pripremiti u pola sata.

  By Nona

Integralni spageti s kozicama i povrcem

Integralni špageti s kozicama i povrćem

Danas vam donosimo ovaj divan recept s integralnom tjesteninom, krepovima kozica i povrćem koji će vas naprosto oduševiti. Lagan, jednostavan i brz obrok, kojeg ćete pripremiti u manje od pola sata. Tjestenina je svakako odličan izbor za pripremu kompletnog obroka kada vam nedostaje vremena, a priznajmo i ideja.

  By Nona

Tjestenina s brokulom

Tjestenina s brokulom

Tjestenina s brokulom je lagan i zdrav obrok koji možete pripremiti u malo vremena. Tjestenina je svakako odličan izbor kada nam nedostaje vremena, ali svejedno ne želimo odustati od pripreme finog i ukusnog obroka. Brokula je jedna od onih supernamirnica koje stručnjaci često preporučuju da se uvede što češće u tjedni jelovnik jer blagotvorno djeluje na cijeli organizam.

  By Nona

Pecene srdele

Pečene srdele

Pečene srdele su odlično toplo predjelo ili pak glavno jelo uz blitvu s krumpirima ili neki drugi fini prilog. Srdele možemo pripremiti na razne načine, od pohanih, u umaku za tjesteninu, marinirane ili pak pečene. Ovo je možda najlakši i najbrži način za pripremu srdela, s tim da možete dodati i drugo povrće koje se može ispeći u 20-ak minuta.

  By Nona

Jecam s gljivama

Ječam s gljivama

Ječam je jedna od onih super zdravih namirnica koje su počesto zapostavljene na našim jelovnicima, što je sasvim krivo s obzirom na visoku nutritivnu vrijednost i mnoga izvanredna jela koja mogu pripremiti s tom namirnicom. Kada čuju za ječam mnogi prvo pomisle na pivo jer se ječam uistinu i koristi u proizvodnji piva, no ječam ima mnogo više za ponuditi. Na našim stranicama možete pronaći razne recepte s ječmom, a najčešći način pripreme je upravo onaj sličan pripremi rižota, te ga u Italiji zovu orzotto.

  By Nona

Juha od crvene paprike

Juha od crvene paprike

Juhe su svakako odličan izbor za vrijeme hladnih dana uz razna variva, te ih možemo pripremiti na različite načine, koristeći uvijek drugačije namirnice. Za pripremu finih kremastih juha dovoljno je koristiti više povrća, a manje tekućine, te dobro propasirati ili izmiksati povrće. U ovom slučaju je bolje propasirati kako bi se odstranila kožica od paprike, no istu možete odstraniti i prije nego ih stavite kuhati, tako da paprike prepolovite i gulilicom za krumpir odstranite kožicu, pa tako možete jednostavno izmiksati povrće iz juhe.

  By Nona

Pin It on Pinterest