Category: Salate

Zimska salata

Zimska salata od kelja, naranče i šipka

Nakon što prođu blagdani, mnogi od nas se nađu u situaciji da nam vaga nažalost pokaže koje kilo viška, te se upravo u ovo vrijeme okrenemo zdravijoj prehrani kako bi se vratili u formu i pripremili za ljeto. Salate su u tom slučaju odličan izbor, te jedan obrok umjesto mesa, tjestenine i drugih kompleksnijih i kaloričnijih obroka možemo zamijeniti njome.

  By Nona

sarena salata

Šarena salata

Ovo je varijanta poznate talijanske salate caprese, koja u svom originalnom receptu umjesto rikole ima samo listove bosiljka, te se ne dodaju pinjoli. No kao i svakoj salati, tako i ovoj možete dodati sastojke po želji, te je obogatiti na vama ukusniji način. Mi smo dodali rikolu koja se sa svojim lagano gorkim okusom odlično kombinira uz rajčice i mozzarellu.

  By Nona

salata od špinata

Salata s ciklom i špinatom

Ovo je jedan od onih recepata kada zaista nemate mnogo vremena, a želite pojesti nešto zdravo i pripremljeno kod kuće. Cikla i špinat su izuzetno zdrave namirnice, bogate nutrijentima, no jako često su zapostavljene u svakodnevnoj pripremi jela, te ih djeca rado izbjegavaju. Ciklu možete pripremiti na razne načine te iskoristiti u mnogim receptima jer je odlična i kuhana i pečena. Isto tako, za ovaj recept je možete skuhati u vodi s malo soli ili je pak izrezati na tanje kolute, te je složiti na lim za pečenje poviše papira za pečenje, začiniti s malo soli i maslinovim uljem, te ispeći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10-ak minuta.

  By Nona

salata s tunjevinom

Brza salata s tunjevinom

Salate su odličan izbor za sve one kojima nedostaje vremena za pripremu elaboriranih obroka ili pak za one koji nemaju nikakvog kulinarskog iskustva. Kod priprema salata zaista možete pustiti maštu na volju i dodati vama najdraže namirnice te napraviti ukusan obrok u svega 15 minuta. Naime, danas vam predlažemo ovu ukusnu salatu s tunjevinom, maslinama, mozzarellom i rajčicama. Ovu salatu možete servirati i kao prilog uz piletinu ili pak, neko riblje jelo, ali sasvim je odlična i dovoljna sama za sebe.

  By Nona

salata s krompirom i ribom

Salata s krumpirima

Salata od krumpira kao prilog ribi je već dobro poznata kombinacija, no jeste li ikad probali dodati direktno ribu u vašu salatu od krumpira? Kako bi se smanjila mogućnost da ubacite pokoju kost u salatu koristili smo file oslića koji ima malo kostiju, a najbolje bi bilo kupiti već očišćene filete, pa je posao mnogo jednostavniji. Naime, ovo je zdrav i ukusan recept koji će od vas zahtijevati da odvojite svega 40 minuta vašeg vremena, što za nešto ovako slasno zaista nije mnogo.

  By Nona

Salata od ananasa

Salata od ananasa i kozica

Salata od ananasa i kozica je ukusan i vizualno jako efektan recept koji možete pripremiti zaista za svaku priliku kao predjelo i vjerujte, neće iznevjeriti. Ova salata je osvježavajuća i idealna za vruće dane koji su pred nama, tako da može bit odličan izbor i za lagan ručak prije odlaska na plažu.

  By Nona

Pin It on Pinterest