salata s tunjevinom

Brza salata s tunjevinom

  By Nona  , ,

29 rujna, 2016

Salate su odličan izbor za sve one kojima nedostaje vremena za pripremu elaboriranih obroka ili pak za one koji nemaju nikakvog kulinarskog iskustva. Kod priprema salata zaista možete pustiti maštu na volju i dodati vama najdraže namirnice te napraviti ukusan obrok u svega 15 minuta. Naime, danas vam predlažemo ovu ukusnu salatu s tunjevinom, maslinama, mozzarellom i rajčicama. Ovu salatu možete servirati i kao prilog uz piletinu ili pak, neko riblje jelo, ali sasvim je odlična i dovoljna sama za sebe. Volite li ocat, možete je upotpuniti s acetom balsamicom kojeg možete kupiti i kao sirup, te je još ukusniji i praktičan za ukrašavanje obroka. Mozzarellu malo ocijedite kako bi pustila što manje tekućine, a i cherry rajčice možete lagano pritisnuti prstima nakon što ih prepolovite kako bi eliminirali sjemenke. Što se tiče kapara i maslina, preporučujemo vam da koristite one u ulju kako bi smanjili kiseli okus jela, što je kasnije ukusnije regulirati s acetom balsamicom.

Ovako pripremljena salata je odlična i ako je želite kombinirati s tjesteninom. Naime, možete dodati 50 g tjestenine po osobi te dobiti odličnu hladnu salatu s tjesteninom. Salatu možete pripremiti i večer prije, no u tom slučaju nemojte dodati ocat i mozzarellu, već je dodajte prije nego ćete poslužiti obrok.

 

  • Prep: 15 mins
  • Yields: 4 osobe
salata s tunjevinom

Ingredients

400 g tunjevine u komadima (u ulju)

150 g zelenih maslina

1 grana celera

80 g kapara

1 ljubičasti luk

200 g cherry rajčica

300 g mozzarelle

10-ak listova bosiljka

maslinovo ulje

sol i papar

Directions

1Iscijedite tunjevinu i dodajte je u zdjelu. Vilicom je odvojite na manje komade.

2Operite cherry rajčice i izrežite ih na polovice, te dodajte u zdjelu.

3Celer i mozzarellu izrežite na manje komade, ljubičasti luk na polumjesece i stavite u zdjelu.

4Dodajte ocijeđene kapare, zelene masline i listove bosiljka.

5Posolite, popaprite i dodajte maslinovo ulje.

6Lagano promiješajte, pokrijte i stavite pola sata u hladnjak.

7Po želji, dodajte i malo aceta balsamica.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!