Tjestenina sa slanim srdelama

Tjestenina sa slanim srdelama, maslinama i pinjolima

  By Nona  ,

18 travnja, 2016

Tjestenina sa slanim srdelama, maslinama i pinjolima je ukusno jelo intenzivnog okusa, a pogotovo odgovara onima koji vole slaniju hranu. Plava riba je bogatija masnim stanicama koje su raspoređene po cijelom tijelu za razliku od bijele ribe, te je time mnogo zdravija jer sadrži veće količine omega-3 masnih kiselina. Prema tome, kad se radi o ribi, vrijedi pravilo: što masnije - to bolje, za razliku od mesa. Također, u plavoj ribi manjih dimenzija poput srdela ima manje nataloženih metala opasnih za naš organizam.
Umak od slanih srdela, maslina i pinjola priprema se kao pesto, tako da se sve namirnice stave u stajaći mikser i izmiksaju, dok gustoću samog umaka odredite sami, kao i količinu maslinovog ulja. Mi vam savjetujemo da stavite 100 ml maslinovog ulja, no želite li gušći umak, možete dodati manje. Sol nemojte dodavati u umak jer su masline i srdele već dovoljno slane, pa jedino gdje se dodaje sol je voda za kuhanje tjestenine. Slane srdele su odlična namirnica za kombiniranje uz tjesteninu te postoje mnogobrojni umaci sa srdelama koji će vas oduševiti, poput onog najjednostavnijeg da otopite slane srdele u posudu i dodate malo krušnih mrvica, pa s tim umakom začinite tjesteninu. Slane srdele možete koristiti i za obogatiti mnoge druga jela poput brudeta, umaka s plodovima mora, pa čak i kombinacije s bijelim mesom.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 osobe
Tjestenina sa slanim srdelama

Ingredients

320 g špageta

100 g zelenih maslina

6 slanih srdela

30 g pinjola

1 žlica naribanog parmezana

1 režanj češnjaka

maslinovo ulje

sol i papar

Directions

1U posudu sa zasoljenom vodom skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

2U stajaći mikser stavite masline, slane srdele, parmezana, pinjole i češnjak te izmiksajte postupno dodajući maslinovo ulje u kremu.

3Kad je tjestenina skuhana "al dente", iscijedite je i stavite u zdjelu.

4Dodajte kremu i dobro promiješajte.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!