Pohani sir

Pohani sir

  By Nona  

7 travnja, 2016

Pohani sir je nešto čemu će malo tko odoljeti. Možete ga pripremiti u malo vremena, a idealno je predjelo u kojem će djeca zasigurno najviše uživati.
Što se tiče izbora sira, možete koristiti meki sir poput mozzarelle koja će ispustiti unutra malo vode, ali će možda biti najbolji izbor za pohani sir. No, možete se odlučiti i za polutvrde sireve poput gaude, edamera ili ementalera, dok tvrde sireve ne možete koristiti za ovaj recept. Pohana mozzarella uz na jednaki način pohane masline je jedan od ukusnijih recepata za „finger food” hranu koja vam neće oduzeti mnogo vremena, a mogu vam i djeca pomoći u njihovoj pripremi. Naše none su dobro znale s čim će nam osim s palačinkama, paradižotom i kruha u jaju uljepšati dan, naravno, pohanim sirom.
Dobar tek!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 osobe
Pohani sir

Ingredients

500 g mozzarelle

2 jaja

5 žlica brašna

5 žlica krušnih mrvica

sol

Directions

1Izrežite mozzarellu na ploške debljine 1 cm i osušite ih čistom krpom.

2Ploške prvo uvaljajte u brašno, zatim u izmućena jaja, te u krušne mrvice.

3Pecite ih na tavi u zagrijanom ulju dok s obje strane ne dobiju tamno zlatnu boju.

4Servirajte odmah.

Ukoliko želite malo manje kaloričan recept, umjesto u ulju, pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok korica ne dobije tamno zlatnu boju.
Da bi bio još hrskaviji, nakon što ste ga uvaljali u krušne mrvice, uvaljajte sir ponovno u jaja, pa u mrvice.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!