piletina u umaku od maslaca i kadulje

Piletina u umaku od maslaca i kadulje

  By Nona  

23 rujna, 2016

Piletinu zaista možemo pripremiti na mali milijun načina, od onih super elaboriranih do nekih jednostavnih recepata koji nam dobro posluže kada nam manjka vremena ili volje za dužim stajanjem u kuhinji. Maslac i listovi kadulje su jedna od onih bezvremenskih kombinacija koje oduševljavaju okusom. Možemo je koristiti kao preljev za meso, ribu ili pak kao brz umak za njoke i tjesteninu. Nema nikakvih posebnih malih tajni oko ovog umaka, dva su sastojka koja igraju glavnu ulogu, a i sami za sebe su savršeni, dok kasnije ovisno o tome s čim ga želite kombinirati, po želji možete dodati začine poput češnjaka i mažurana koje smo mi odabrali za ovaj recept. Vrijeme kuhanja će podosta ovisiti o tome koliko su debeli fileti piletine, prema tome, savjetujemo vam ako je moguće da izaberete tanje filete i time ćete još skratiti vrijeme kuhanja, što je u ovom slučaju bolje ne samo zbog uštede vremena, već i zbog toga da maslac ne „zagori”. Ovaj umak bi po sebi se trebao kuhati samo par minuta, dakle, ako su fileti predebeli, možete ih popržiti u drugoj posudi, te kad im nedostaje još 5 minuta da budu skuhani, dodate ih u umak od maslaca i kadulje. Ne pretjerujte s mažuranom kako ne bi prekrio okus kadulje.

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 osobe
piletina u umaku od maslaca i kadulje

Ingredients

800 g filet piletine

80 g maslaca

2 črežnja češnjaka

10 listova kadulje

1 žličica mažurana

sol i papar

maslinovo ulje

Directions

1U široku posudu na laganoj vatri rastopite maslac.

2Operite i osušite listove kadulje te sitno isjeckajte češnjak.

3Dodajte listove kadulje i češnjak u maslac, zatim kuhajte par minuta na laganoj vatri.

4Pojačajte vatru i stavite filete piletine.

5Kuhajte 5 minuta na jakoj vatri (okrećući meso), zatim smanjite, pospite mažuranom, posolite i popaprite, te kuhajte još 8 do 10 minuta (ovisno o debljini fileta)

6Poslužite s kriškama limuna.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!