Pesto od rukole

Pesto od rikole

  By Nona  

6 travnja, 2016

Pesto od rikole odlična je varijanta klasičnog pesta / umaka od bosiljka. Rikola ima specifičan, lagano gorak okus, te s njom možete pripremiti ovaj aromatizirani pesto koji se odlično uklapa u veliki broj jela. Možete ga koristiti kao preljev za meso, namaz za bruskete ili kao hladni umak za tjesteninu.
Ako vam je okus pesta sa samom rikolom prejak, možete staviti 40 g rikole i 40 g bosiljka. Što se tiče dodavanja parmezana, savjetujemo vam da se odlučite na jednu od ove tri vrste sira: parmezan, grana padano ili pekorino, po vašem ukusu.
Izaberite visokokvalitetno djevičansko maslinovo ulje koje će uvelike doprinijeti okusu ovog pesta jer kao i u svim ostalim receptima, kvaliteta namirnica je jako bitna. Pesto od rikole nije potrebno pripremati u kamenom mužaru kao klasični umak od bosiljka jer ne dolazi do tako brze oksidacije listova. Ostane li vam umaka, spremite ga u staklenku i poklopite, a u hladnjaku ga možete držati dva do tri dana.

  • Prep: 10 mins
Pesto od rukole

Ingredients

80 g rikole

60 g oraha

60 g naribanog parmezana

1 režanj češnjaka

200 ml maslinovog ulja

sol i papar, po želji

Directions

1U stajaći mikser stavite rikolu, češnjak, parmezan i orahe.

2Miksajte i lagano dodajite maslinovo ulje.

3Povremeno otvorite i promiješajte drvenom kuhačom.

4Posolite i popaprite.

5Kad je umak dobio kremastu strukturu stavite ga u staklenku ili poslužite s jelom.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!