njoki s umakom od bosiljka

Njoki s umakom od bosiljka

  By Nona  ,

28 studenoga, 2016

Njoki s umakom od bosiljka su zdravo i ukusno jelo koje možete pripremiti na više načina, ponajviše ovisno o tome koliko vremena imate na raspolaganju. Ovo je najbrži način na koji ih možete pripremiti, no ako imate vremena, svakako vam predlažem da napravite domaće njoke za što će vam biti potrebno nešto manje od sat vremena. Domaće njoke zaista nije teško pripremiti, a zasigurno će biti ukusniji od kupovnih, te će vam pružiti više zadovoljstva. Ako imate mužar i tučak, umak od bosiljak pripremite prema originalnom receptu (pogledajte ga ovdje). Umak od bosiljka možete pripremiti i prije u većoj količini, te ga zamrznuti i koristiti ga po potrebi. Mini porcije umaka od bosiljka možete zamrznuti u kalupe za led. Ovaj umak možete kombinirati i sa svježim cherry rajčicama, pancetom ili pak, tunjevinom želite li bogatiji obrok. Također ako nemate pri ruci pinjole, možete ih zamijeniti s nekom drugom vrstom orašastih plodova, poput oraha ili badema.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 osobe
njoki s umakom od bosiljka

Ingredients

800 g njoka

40 g listova bosiljka

5 žlica naribanog parmezana

150 ml maslinovog ulja

1 žlica pinjola

1 režanj češnjaka

Directions

1U blender stavite pinjole i češnjak i usitnite ih.

2Dodajte listove bosiljka, i naribani parmezan, te miksajte kratko dok se bosiljak ne usitni, postepeno dolijevajući maslinovo ulje.

3U posudu zagrijte vodu s malo soli, a kada provrije dodajte njoke.

4Njoke izvadite u posudu kada isplivaju na površinu.

5Začinite ih umakom i poslužite.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!