muffini od korpive

Muffini s koprivom

  By Nona  , ,

29 rujna, 2016

Kopriva je biljka koje se već stoljećima koristi u ljekovite svrhe te se od nje pripremaju sirupi, čajevi, juhe, umaci, pa i kolači. Kopriva se, naime, koristi kao narodni lijek za mnoge bolesti, poput onih gastrointestinalnog trakta i dišnog sustava kao i za pročišćavanje krvi. Kopriva obiluje vitaminima i mineralima, ponajviše vitaminima C, A i onima iz B grupe, te mineralima poput željeza, kalcija, fosfora i magnezija. Upravo zbog toga što obiluje željezom, napitci od koprive su odlični za borbu protiv anemije. Više o koprivi i njenim pozitivnim učincima na zdravlje pročitajte u rubrici „Nonini savjeti”.

Mi vam danas donosimo recept za ove slasne slane muffine od koprive koji mogu biti odličan način za „upoznavanje” najmlađih s upotrebom koprive u kulinarstvu. Ovo je recept za otprilike 10 muffina koristite li kalupe srednje veličine. Ako ne koristite silikonske kalupe, ne zaboravite ih namastiti i malo pobrašniti kako se muffini ne bi zalijepili. Smjesu od muffina uvijek dolijevate u kalupe tako da popunite 3/4 kalupa jer će se muffini podignuti. Muffine možete držati u hermetički zatvorenoj posudi, najbolje u hladnjaku par dana, iako ne vjerujemo da će vam ih ostati za kasnije. Dobar tek!

 

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 10 muffina
muffini od korpive

Ingredients

3 jaja

100 g vrhova koprive

200 g brašna

100 ml mlijeka

70 ml maslinovog ulja

1 vrećica praška za pecivo

100 g naribanog parmezana

sol i papar

Directions

1U posudu zagrijte vodu i kada provrije, dodajte vrhove koprive.

2Kuhajte minutu i dobro ocijedite.

3U zdjelu umutite jaja s malo soli i papra.

4Dodajte mlijeko, ulje i koprivu te dobro promiješajte.

5Smjesi dodajte prethodno pomiješano brašno s praškom za pecivo i naribanim sirom, pa umijesite.

6Napunite namašćene kalupe i pecite u pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!