Marmelada od kivija i jabuke

Marmelada od kivija i jabuke

  By Nona  

19 prosinca, 2016

Iako su mnogi već napravili finu zimnicu bogatu ukusnim i sočnim marmeladama, ima još vremena i za one koji to nisu stigli napraviti. Sad je pravo vrijeme za pripremu marmelada od limuna, naranči, mandarina, no i one od kivija čije je sezona nedavno počela. Za pripremu ove marmelade će vam biti dovoljno sat vremena, no u morati ćete učestalo miješati, jer se kuha na jakoj vatri, kako nebi zagorila i zalijepila se za dno posude. Prije nego ulijete marmeladu u sterilizirane staklenke možete je zgnječiti gnječilicom za krumpir kako bi usitnili voće koje je je još eventualno ostalo u komadićima, s tima da pazite da se ne opečete. Taj postupak napravite tek nakon što ste marmeladu maknuli s vatre i ostavili koju minutu da odstoji.

Kako bi sterilizirali staklenke, morate ih prvo dobro oprati i osušiti čistom krpom. Stavite ih u pećnicu i neka se polako zagriju do 80 stupnjeva. Nakon što peć postigne željenu temperaturu, ugasite je, stavite vruću marmeladu u vruće staklenke i vratite ih u pećnicu i zagrijete do 100 stupnjeva. Izgasite peć i zatvorite staklenke poklopcima te ih ostavite u pećnici dok se skroz ne ohlade. Sve ovo morate raditi, naravno, s pažnjom i debelim kuhinjskim rukavicama jer se vrlo lako možete opeći.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 40 mins
Marmelada od kivija i jabuke

Ingredients

1 kg jabuka

0.5 kg kivija

450 g šećera

sok dva limuna

1/2 žličice cimeta

Directions

1Ogulite jabuke, odstranite sredinu sa sjemenkama i izrežite ih na manje komade.

2Ogulite kivije i izrežite ih na manje komade.

3Stavite voće u široku i visoku posudu zajedno sa šećerom, sokom limuna i cimetom.

4Dobro promiješajte i kuhajte na jakoj vatri 40-ak minuta, učestalo miješajući.

5Kada se počme gustiti, maknite s vatre i stavite je u sterilizirane staklenke.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!