marinirani sir

Marinirani feta sir

  By Nona  

8 rujna, 2016

Feta sir je tradicionalni grčki punomasni ovčji sir koji se odlično uklapa u salate te mesna jela. Jedan od odličnih načina na koji možete konzervirati feta sir je upravo mariniranje. Osim što će vam na taj način trajati duže nakon što se otvori, obogatit ćete mu okus, a možete ga poslužiti i kao finger food uz krekere ili, pak, uz bijelo grožđe s kojim radi savršenu kombinaciju. Mariniranje se može napraviti uz mnoštvo začina i naravno, uz neizostavno ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ovaj recept je samo jedan od mnogih načina mariniranja, pa ako vam se sviđaju začini koje smo odabrali, probajte i nećete biti razočarani.

Nakon što posložite namirnice u steriliziranu staklenku i dolijete maslinovo ulje, ostavite u hladnjaku da odstoji barem dan, dva kako bi se okusi proželi.

 

  • Prep: 10 mins
  • Yields: 1 staklenka
marinirani sir

Ingredients

200 g feta sira

maslinovog ulja, po potrebi

5 maslina

1 grančica majčine dušice

3 lista peršina

par zrna papra

Directions

1Izrežite feta sir na kocke.

2Operite grančicu majčine dušice i listove peršina.

3Stavite kocke sira, masline i začine u steriliziranu staklenku, poklopite i držite u hladnjaku barem dva dana da se marinira.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!