krema od narance

Krema od naranče

  By Nona  

11 studenoga, 2016

Krema od naranče je fina i osvježavajuća krema od svega četiri sastojka za čiju pripremu će vam biti dovoljno svega 20-ak minuta. Ovu gustu i ukusnu kremu možete koristiti za pripremu mnogih kolača i torti, ali je odlična i kao namaz za kruh ili pak jednostavno staklenku i žličicu u ruke i prepustite se doživljaju. Ono na što morate paziti pri pripremi ove kreme je da vam voda u posudi ne vrije, dakle da temperatura na kojoj radite kremu nije previsoka. Na isti način možete pripremiti i kremu od nekog drugog citrusnog voća kao na primjer limuna koja je također izvrsna za pripremu krostata, kremastih torti, kao premaz za čokoladne biskvite ili pak kao namaz za na kruh.

Ako ćete kremu spremati za kasnije, koristite staklenke te ih svakako sterilizirajte. Kako bi sterilizirali staklenke, morate ih prvo dobro oprati i osušiti čistom krpom. Stavite ih u pećnicu i neka se polako zagriju do 80 stupnjeva. Nakon što peć postigne željenu temperaturu, ugasite je, stavite vruću kremu u vruće staklenke i vratite ih u pećnicu i zagrijete do 100 stupnjeva. Izgasite peć i zatvorite staklenke poklopcima te ih ostavite u pećnici dok se skroz ne ohlade. Sve ovo morate raditi, naravno, s pažnjom i debelim kuhinjskim rukavicama jer se vrlo lako možete opeći. Za više savjeta i načina o tome kako pravilno sterilizirati staklenke pogledajte ovdje.

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 15 mins
krema od narance

Ingredients

3 naranče

170 g šećera

80 g maslaca

3 jaja

Directions

1Operite naranče i izribajte koru.

2Stavite posudu s vodom na laganu vatru i preko nje zdjelu.

3Izmutite jaja u zdjeli, zatim dodajte sok i koricu naranči, maslac na komadiće i šećer.

4Miksajte s mikserom na lagano sve dok ne dobijete gustu kremu.

5Stavite u sterilizirane staklenke i ostavite da se ohladi.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!