IMOTSKA KUŽINA: JEDNOSTAVNA JELA NA IMOTSKI NAČIN

  By Terracon d.d.  

20 svibnja, 2021

Nakon poduže pauze u objavi ecepata poznate Imotske kuhinje, koju smo namjerno potencirali, samo zato da vi poštovani čitatelji našega Apolitičnog na jedan simpatični način još više dobijete volju za imotskom spizom, čini se da nakon Vaših brojnih upita zašto ne donosimo nove recepti, ponovno otvaramo jednu od četiri izdanja kultne imotske kuharice "Imotski na pjatu" i nudimo vam bogatu paleti raznih recepata.

To činimo i ovoga puta, ali sa receptima pomalo zanimljivih jela. Uostalom pročitajte. I dobar vam tek!

 

TIĆI

- juneći ili teleći šnicli

- 2 jaja

- 4-5 česana luka

- petrusimul

- 1 žlica vegete

- žlica konšerve

- 1 žličica šećera

- 1 žličica brašna

- ulje, papar, sol

Šnicli se istuku na dasci, i posole te se nadjenu nadjevom. Nadjev se pravi na slijedeći način: tvrdo kuhano jaje zgnječi se pirunom, pa doda sol, papar, isjeckani luk i petrusimul i sve dobro izmiješa. Od ove smjese prave se kuglice, koje se stave na šnicle. Kuglice se pažljivo zamotaju šniclom, a čačkalicama ga se učvrsti. Peku se na ulju,na laganoj vatri uz povremeno okretanje. Posebno se u šalici s vodom zamiješaju brašno, konšerva, šećer i vegeta pa polije po tićima. Dok se lagano kuhaju, tići se moraju preokrenuti i podlijevati vodom, ili juhom da ne bi ostali suhi. Uz tiće se poslužuje frigani krumpir i zelena salata.

PURA I MLIKO

- purino brašno domaće

- maslac

- mlijeko,ili kiselo mlijeko

- sol

U vrelu vodu doda se maslac, sol i purino brašno, a pa se skuha gušća pura. Vruća pura se u grumenima vadi u duboki pjat i prelije hladnim mlijekom ili kiselim mlijekom. Jednostavna lagana večera.

Ingredients

Directions

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!