rafaelo-kuglice

Domaće rafaelo kuglice

  By Gordana  

28 listopada, 2016

Ovo je pravi desert za zasladiti nepce u bilo koje doba tjedna, a uz to jako efektno izgleda, osobito ako kuglice stavimo u papirnate kalupiće i time si osiguramo još profinjeniji dojam. Mnogi obožavaju komercijalnu varijantu ovog deserta koja je bez diskusije ukusna, no pravljenjem domaće verzije izbjegavamo nepotrebne aditive u hrani kojih ima zaista posvuda. Jedino što treba pripaziti kod ovog deserta su kalorije, no zato nerijetko ove čupave krasotice nalazimo u najsvečanijim prigodama. ipak, zašto se povremeno i mi ne bismo nagradili i osjećali jednako svečano?

 

Ako želite vjernu verziju omiljene komercijalne slastice, umetnite cijele lješnjake u sredinu kuglice. Opnu lješnjaka lako je otkloniti – lješnjake kratko prokuhajte i opna će se praktički otkloniti sama. Jedino napominjem da lješnjaci moraju biti suhi i ohlađeni prije nego ih koristite za ovu svrhu jer smjesa mora biti hladna da biste lakše oblikovali kuglice. Iako kuglice možete oblikovati i pomoću male žlice za sladoled, rukama ipak postižete savršenstvo oblika, a užitak je neosporan.

rafaelo-kuglice

Ingredients

1 dl vode

150 g šećera

125 g maslaca

200 g mlijeka u prahu

100 g kokosovog brašna

100 g lješnjaka, po želji

Directions

1Vodu i šećer zagrijte dok se šećer ne rastopi.

2Dodajte omekšali maslac i kad se u cijelosti otopi, postupno dodajite mlijeko u prahu stalno miješajući da se ne stvore grudice.

3Umiješajte kokosovo brašno.

4Stavite smjesu hladiti u frižider najmanje dva sata.

5Oblikujte kuglice rukama i po želji u sredinu utisnite lješnjake kojima se prethodno odstranili opnu.

6Pospite kuglice s još malo kokosovog brašna za čupaviji izgled.

00:00

0 Reviews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Podijeli sa prijateljima

Obožavamo vidjeti da čitate Noninu Zdravu Kuhinju, a još nam je veće zadovoljstvo i poticaj kad dijelite naše tekstove sa prijateljima!