Recipe Tag: rižoto

Rizoto s brokulom

Rižoto s brokulom i slanim srdelama

Rižoto s brokulom i slanim srdelama je još jedan u nizu ukusnih kremastih rižota koje možete pripremiti na jednostavan način tako da slijedite nekoliko bitnih koraka. Za pripremu ovog rižota kao i za skoro sve druge, za početak vam je potreban dobar povrtni temeljac, iako možete koristiti i mesni. Ako ga nemate već spremnog pri ruci, možete ga na jednostavan način pripremiti u pola sata.

  By Nona

Rizoto od tikvica

Rižoto od tikvica

Rižoto od tikvica je jedan od jednostavnijih recepata za pripremu rižota, ali samim time ništa manje ukusan od drugih. Jednom kada napraviti pravi kremasti rižoto, jako će zavoljeti pripremu i okus istog, bez obzira na namirnice koje koristite. Za pripremu bilo kojeg rižota dovoljno je držati se nekoliko jednostavnih pravila s kojima ne možete pogriješiti.

  By Nona

rizoto s crvenim radicem i pancetom

Rižoto s crvenim radičem i pancetom

Rižoto od radiča i pancete je brz i jednostavan recept koji možete pripremiti u svega pola sata. Kao i za svaki rižoto, tako i ovaj, treba se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila kako bi ispao kremast i ukusan. Prvo je svakako tu izbor riže koja bi trebala biti okruglog zrna, dakle, arborio, vialone nano ili carnaroli. Rižu je najbolje tostirati nekoliko minuta dok ne zacakli. Ono što je također bitno je dobar temeljac, dakle kada god je to moguće, umjesto vode, koristite temeljac, povrtni, mesni ili riblji, ovisno o rižotu koju želite pripremiti.

  By Nona

crveni rizoto s kozicama

Crveni rižoto s kozicama

Crveni rižoto s kozicama je još jedan od onih jednostavnih i kremastih rižota koje možete pripremiti u svega pola sata. Kako bi vam bilo koji rižoto ispao ukusan i kremast, dovoljno je pridržavati se nekoliko sitnih pravila. Prvo je svakako izbor riže, pa vam preporučujemo da koristite rižu kratkog zrna poput arborio ili vialone nano riže koje će ispustiti više škroba, te će samim time rižoto biti kremastiji.

  By Nona

teleci rizoto

Teleći rižoto

Na našim stranicama možete pronaći razne recepte za slasne i kremaste rižote koji se mogu pripremiti u svega pola sata. Juneći rižoto će, pak, zahtijevati malo više vremena jer morate kuhati umak dok meso ne omekša, a za to će vam biti potrebno nešto manje od jednog sata.

  By Nona

rizoto s tikvom, suhim rajcicama i mozzarellom

Rižoto s tikvom, suhim rajčicama i mozzarellom

Rižoto s tikvom, suhim rajčicama i mozzarellom je sočan, kremasti rižoto koji će vas oduševiti svojim blagim, slatkasto-slanim okusom. Tikva je svakako odlična namirnica za pripremu rižota, bilo da se odlučite samo za nju ili pak uz dodatak drugih namirnica poput gorgonzole koja će rižotu dati onu posebnu notu ili pak suhih rajčica i na kraju mozzarelle koja će se fino rastopiti i kojoj će malo tko odoljeti.

  By Nona

Pin It on Pinterest