Recipe Tag: njoki

njoki s umakom od bosiljka

Njoki s umakom od bosiljka

Njoki s umakom od bosiljka su zdravo i ukusno jelo koje možete pripremiti na više načina, ponajviše ovisno o tome koliko vremena imate na raspolaganju. Ovo je najbrži način na koji ih možete pripremiti, no ako imate vremena, svakako vam predlažem da napravite domaće njoke za što će vam biti potrebno nešto manje od sat vremena.

  By Nona

njoki od ricotte

Njoki od ricotte s umakom od crvenog ribiza

Domaće njoke možemo pripremiti na razne načine, od klasičnih njoka od krumpira, do raznih obojenih njoka sa špinatom, ciklom, rajčicama, tikvom, pa do finih mekanih njoka s ricottom. Njoke od ricotte možete poslužiti s klasičnim umacima koje pripremate i za druge vrste njoka poput umaka od rajčice, sira, raznog povrća, no možete ih poslužiti i kao desert uz fini voćni preljev.

  By Nona

njoki s cetiri vrste sira

Njoki s četiri vrste sira

Njoki su svakako jedan od ukusnijih toplih predjela il glavnih jela koji se fino kombiniraju uz razne umake. Njoke možete na jednostavan način pripremiti, te će svakako zadovoljstvo biti veće. Za pripremu njoka za 4 osobe će vam biti dovoljno 1 kg brašna, 300 -350 g brašna, 1 jaje i malo soli, dakle namirnice koje vjerojatno Njoki su svakako jedno od ukusnijih toplih predjela il glavnih jela koji se fino kombiniraju uz razne umake. Njoke možete na jednostavan način pripremiti, te će svakako zadovoljstvo biti veće. Za pripremu njoka za 4 osobe će vam biti dovoljno 1 kg brašna, 300 -350 g brašna, 1 jaje i malo soli, dakle namirnice koje vjerojatno imate pri ruci (cijeli recept pogledajte ovdje).

  By Nona

crveni njoki

Crveni njoki

Njoki su kao i tjestenina odličan izbor ako nemate mnogo vremena za pripremu obroka, a želite pojesti nešto ukusno i lagano. No, odlučite li se za pripremu domaćih njoka, svakako će vam trebati dodatnog vremena, no moramo priznati da je u tom slučaju zadovoljstvo neopisivo veće. Njoki se najčešće pripremaju od krumpira, no danas vam donosimo nešto drugačiji recept.

  By Nona

njoki punjeni pestom

Njoki punjeni s pestom

Njoki su svakako jedan od ukusnijih odabira za ručak ili večeru, koje možete kombinirati s mnogim umacima ili ih jednostavno začiniti s malo ulja i dodati pokoji biljni začin. Njoke koje najčešće pripremamo su svakako oni od krumpira, no možete ih raditi i s ricottom, te uz dodatak drugih namirnica kako bi dobili obojene njoke poput umaka od rajčice za crvene njoke, špinata za zelene njoke, tikve za narančaste njoke ili recimo plavi krumpir (ljubičasti batat) za ljubičaste njoke.

  By Nona

njoki u umaku od sira i sunke

Njoki u umaku od sira i šunke

Priprema jela s njokima, baš kao i s tjesteninom je brz i jednostavan način za pripremu ukusnog obroka za sve oni kojima manjka vremena. Danas vam donosimo ovaj jednostavan recept koji će se zasigurno mnogima svidjeti jer kombinacija vrhnja, sira i šunke je jedna od onih kojoj malo tko može odoljeti. Kada dodate vrhnje i sir možete dodati nekakav začin po želji za podariti posebnu notu i dodatno obogatiti okus ovog jela, poput ružmarina, kadulje ili pak, origana.

  By Nona

Pin It on Pinterest