Recipe Tag: mesna jela

Piletina u umaku od gljiva

Piletina u umaku od gljiva

Piletina je bijelo meso koje se najčešće priprema, što zbog toga što je ekonomičnije i dostupno svima, ali ponajviše zbog toga što je svakako zdravije od crvenog mesa. Piletinu možemo pripremiti zaista na mali milijun načina te je kombinirati uz mnoštvo namirnica kako bi joj pojačali okus. Najčešće se pripremaju pileća prsa koja, doduše, moramo pripremiti na pravi način kako ne bi bila suha, tvrda i bez okusa.

  By Nona

ragu od patke

Ragu od patke

Ragu od patke je sočno i jednostavno jelo koje možete pripremiti u manje od sat vremena, jer ne zahtijeva dugo kuhanje kao i klasičan ragu, odnosno bolognese umak koji se priprema s mljevenim mesom. Ovo je recept koji se tradicionalno priprema u talijanskoj regiji Veneto, te se još davno našao i na jelovnicima u Dalmaciji.

  By Nona

mesne polpete s kuhanm jajem

Mesne polpete s kuhanim jajem

Mesne polpete su odličan, brz i efektan način na koji iskoristiti mljeveno meso. Možete ih pržiti, te poslužiti s nekim svježim povrćem ili pak napraviti u umaku od rajčica. Sve što trebate je lijepo pomiješati rukama meso sa začinima, razvući ga u tanko na radnu površinu te dodate kuhano jaje i oblikujete polpetu tako da potpuno prekrije jaje. Pazite da ne napravite sloj mesa pretanko, nego neka bude deblji od 1 cm kako se ne bi raspalo tijekom prženja.

  By Nona

teleci rizoto

Teleći rižoto

Na našim stranicama možete pronaći razne recepte za slasne i kremaste rižote koji se mogu pripremiti u svega pola sata. Juneći rižoto će, pak, zahtijevati malo više vremena jer morate kuhati umak dok meso ne omekša, a za to će vam biti potrebno nešto manje od jednog sata.

  By Nona

sinjski arambasici

Sinjski arambašići

Sinjski arambašići su tradicionalno jelo koje se priprema na prostoru Cetinske krajine, te se često pripremaju za vrijeme blagdana i u vrijeme poznate Sinjske alke. Priprema sinjskih arambašića se nalazi na popisu nematerijalnih kulturnih dobara Ministarstva kulture Hrvatske, a koliko je ovo jelo poznato i cijenjeno na tim područjima kazuje i tradicionalna Arambašijada, odnosno gastronomska manifestacija u kojoj nekoliko ekipa priprema sinjske arambašiće i druga tradicionalna jela, a sve u organizaciji Krnjevalske udruge grada Sinja.

  By Nona

peceni krumpiri s kobasicama

Pečeni krumpiri s kobasicama

Pečeni krumpiri su većini svakako jedan od dražih, ali i jednostavnijih priloga za pripremiti. Kako se danas većina nas okreće brzim obrocima zbog kroničnog nedostatka vremena, tako mnogi nastoje i da što manje nereda ostane nakon pripremanja obroka. Najbolji način za izbjeći sto posuda za pranje je svakako nekakvo fino pečenje poput ovog koje vam predlažemo danas.

  By Nona

Pin It on Pinterest