Recipe Tag: voće

Zimska salata

Zimska salata od kelja, naranče i šipka

Nakon što prođu blagdani, mnogi od nas se nađu u situaciji da nam vaga nažalost pokaže koje kilo viška, te se upravo u ovo vrijeme okrenemo zdravijoj prehrani kako bi se vratili u formu i pripremili za ljeto. Salate su u tom slučaju odličan izbor, te jedan obrok umjesto mesa, tjestenine i drugih kompleksnijih i kaloričnijih obroka možemo zamijeniti njome.

  By Nona

Limun kocke

Limun kocke

Limun kocke su divan i ukusan kolač koji možete pripremiti u čas posla. Probajte pronaći organske limune od kojih možete iskoristiti i koricu kako bi kolač bio još ukusniji. Ovaj kolač je efektan i prigodan za svaku prigodu i zaista neće razočarati.

  By Nona

knedle sa sljivama

Knedle sa šljivama

Knedle sa šljivama su poznati recept koji se tradicionalno priprema u mnogim zemljama srednje i istočne Europe. Postoji nekoliko varijanti u sastojcima za pripremu ovog slatkog deserta kojeg možete poslužiti i kao glavno jelo, no postupak pripreme je uvijek isti. Prvo da vam spomenemo kako ćete jednostavnije oguliti vrući krumpir tako da prepolovite i stavite u gnječilicu za krumpir, te će kožica ostati u gnječilici. Ako radite knedle s vrućim krumpirom, trebat će vam malo više brašna, tako da je svakako dobro nakon što složite zgnječeni krumpir na radnu površinu ostaviti ga da se malo ohladi.

  By Nona

krema od narance

Krema od naranče

Krema od naranče je fina i osvježavajuća krema od svega četiri sastojka za čiju pripremu će vam biti dovoljno svega 20-ak minuta. Ovu gustu i ukusnu kremu možete koristiti za pripremu mnogih kolača i torti, ali je odlična i kao namaz za kruh ili pak jednostavno staklenku i žličicu u ruke i prepustite se doživljaju.

  By Nona

čokoladna biskvit torta s kruškama

Mekana čokoladna torta s kruškama

Čokolada i kruške su savršena kombinacija kojoj malo koje nepce može odoljeti. S ovom kombinacijom možete pripremiti niz neodoljivih kolača, od krostata, biskvita, torte s komadićima čokolade ili pak jednostavnu glazuru preko karameliziranih kruški. Osim što je neodoljivo ukusna, ova biskvit torta je i oku jako privlačna jer se priprema s cijelim kruškama. Naime, nakon što prepolovite kruške i odstranite im sjemenke, možete lagano utisnuti u smjesu kojom ste napunili kalup ili pak možete kalup napuniti s polovicom smjese, dodati cijele kruške da stoje vertikalno, te napuniti kalup s ostatkom smjese. U tom slučaju će vam biti potrebne 4 manje kruške, a ne dvije.

  By Nona

Pin It on Pinterest