Recipe Tag: tikvice

Tikvice na gril tavi

Tikvice na grill tavi

Tikvice su jako zdravo i ukusno povrće koje možemo pripremiti na mnoge načine, kombinirajući ih u razne umake ili pak kao prilog uz mesna i riblja jela. Svakako najjednostavniji način pripreme je upravo ovaj, odnosno lagano zapečene tikvice na gril tavi. Iako nije najzdravija opcija, jer kako i sami znate povrće je najbolje pripremati na pari jer na taj način sačuva najviše nutrijenata, ali je daleko ukusnija.

  By Nona

Rizoto od tikvica

Rižoto od tikvica

Rižoto od tikvica je jedan od jednostavnijih recepata za pripremu rižota, ali samim time ništa manje ukusan od drugih. Jednom kada napraviti pravi kremasti rižoto, jako će zavoljeti pripremu i okus istog, bez obzira na namirnice koje koristite. Za pripremu bilo kojeg rižota dovoljno je držati se nekoliko jednostavnih pravila s kojima ne možete pogriješiti.

  By Nona

Polpete s tikvicama i ricottom

Polpete bilo od mesa ili povrća su odličan izbor za obrok jer ih možete brzo pripremiti, te obogatiti namirnicama i začinima po vašem ukusu, te su iznimno ukusne. Tako možete djeci koja se dosta često opiru kada je o povrću riječ, zakamuflirati njima omraženo povrće, te će ih rado pojesti. Mesne polpete daleko češće pripremamo, no polpete s tikvicama zaista treba probati jer su zaista ukusan i hranjiv prilog.

  By Nona

tjestenina s pecenim povrcem

Tjestenina s pečenim povrćem

Kao što smo više puta napisali, ako želite pripremiti nešto brzo, jednostavno i ukusno, tjestenina je odličan izbor. Možete je pripremiti s nizom raznih umaka sa svježim povrćem ili pak na ovaj način koji će jelu dati skroz drugu notu. Pečeno povrće je odličan prilog za mesna i riblja jela, no ako mu dodate tjesteninu dobiti ćete neodoljivo ukusno predjelo ili glavno jelo. Ovaj recept je zaista svestran jer mu možete dodati razno povrće po vašem ukusu, a želite li ga dodatno obogatiti, možete dodati izmrvljene kobasice ili pancetu.

  By Nona

muffini s tikvicama i sirom

Muffini s tikvicama i sirom

Zasigurno ste već pripremali slatke muffine koji su jednostavan i ukusan desert. No, na jednak način se mogu pripremiti i slani muffini koji mogu biti odličan prilog mesnim jelima ili pak, sočno predjelo. Možete ih pripremiti s raznim povrćem od paprika, patlidžana, krumpira, tikvica itd. Kako bi bili još mekaniji, najbolje je dodati ricottu ili neki drugi svježi sir.

  By Nona

spageti od tikvica s rajcicama i sirom

Špageti od tikvica s rajčicama i sirom

Iako je tjestenina savršen izbor za obrok kada vam nedostaje vremena, ali i za pripremu mnogih ukusnih jela, nekad je možete zamijeniti i na ovaj način, odnosno da pripremite slasne špagete od tikvica. Ono što najviše razlikuje ove špagete od klasičnih su, kao što možete pretpostaviti, kalorije. Dakle, smanjit ćete kaloričnu vrijednost obroka za barem 250 kalorija, što znači da su idealne za sve one koji imaju problema s viškom kilograma ili iz bilo kojeg drugog razloga moraju pripaziti na dnevni unos kalorija.

  By Nona

Pin It on Pinterest