Recipe Tag: sir

ragu od patke

Ragu od patke

Ragu od patke je sočno i jednostavno jelo koje možete pripremiti u manje od sat vremena, jer ne zahtijeva dugo kuhanje kao i klasičan ragu, odnosno bolognese umak koji se priprema s mljevenim mesom. Ovo je recept koji se tradicionalno priprema u talijanskoj regiji Veneto, te se još davno našao i na jelovnicima u Dalmaciji.

  By Nona

peceni kaul

Pečeni kaul

Kaul ili cvjetača je ukusna i nadasve zdrava namirnica koju bi što češće trebalo uvrstiti na tjedni jelovnik, pogotovo djeci koja ga počesto odbijaju zbog karakterističnog mirisa i okusa. Možete ga pripremiti na razne načine, kuhanog u vodi, na pari, pečenog s mesom, s vrhnjem i sirom ili pak na ovaj jednostavan način.

  By Nona

kosarice sa spinatom i sirom

Košarice sa špinatom i sirom

Košarice od lisnatog tijesta su brz i jednostavan recept koji možete pripremiti s raznim namirnicama. Mi vam danas predlažemo da ih pripremite sa špinatom i mozzarellom, kombinacijom koja naprosto oduševljava. Špinat se odlično kombinira s mliječnim proizvodima, a to većina nas dobro zna iz mnogima dragog i poznatog recepta špinata na mlijeku.

  By Nona

kaneloni punjeni radicem i mozzarellom

Kaneloni punjeni radičem i mozzarellom

Kaneloni su jedna od varijanti klasičnoj tjestenini koja se priprema kuhanjem u vodi, te su jako ukusni i efektni. Možete ih pripremiti s raznim nadjevima, od najpoznatije kombinacije smljevenim mesom, odnosno raguom, špinatom i ricottom, do ove divne kombinacije s radičem i mozzarellom. Radič sa svojim lagano gorkastim okusom se savršeno spaja s mozzarellom, a možete dodati i malo ricotte. Ako želite smanjiti kalorijsku vrijednost jela, umjesto bešamel umaka možete koristiti umak od rajčice, iako je po našem mišljenju bešamel umak mnogo bolji u ovoj kombinaciji.

  By Nona

muffini s tikvicama i sirom

Muffini s tikvicama i sirom

Zasigurno ste već pripremali slatke muffine koji su jednostavan i ukusan desert. No, na jednak način se mogu pripremiti i slani muffini koji mogu biti odličan prilog mesnim jelima ili pak, sočno predjelo. Možete ih pripremiti s raznim povrćem od paprika, patlidžana, krumpira, tikvica itd. Kako bi bili još mekaniji, najbolje je dodati ricottu ili neki drugi svježi sir.

  By Nona

fettuccine s brokulom i sirom

Fettuccine s brokulom i sirom

Tjestenina je uvijek dobra ideja za brz, jednostavan i ukusan obrok. Na našim stranicama možete pronaći niz raznih recepata s tjesteninom i umacima koje možete pripremiti dok se tjestenina kuha, pa će vam za pripremu obroka trebati svega 20-ak minuta. Ovaj recept ćete kuhati 10 minuta duže, želite li kuhati tjesteninu u vodi u kojoj se kuhala brokula i samim time smanjiti broj posuda za pranje, što je također nama ženama jako bitno.

  By Nona

Pin It on Pinterest