Recipe Tag: riba

Pecene srdele

Pečene srdele

Pečene srdele su odlično toplo predjelo ili pak glavno jelo uz blitvu s krumpirima ili neki drugi fini prilog. Srdele možemo pripremiti na razne načine, od pohanih, u umaku za tjesteninu, marinirane ili pak pečene. Ovo je možda najlakši i najbrži način za pripremu srdela, s tim da možete dodati i drugo povrće koje se može ispeći u 20-ak minuta.

  By Nona

incuni s kaparama

Inćuni s kaparima

Inćuni su najzastupljenija plava riba u Jadranskom moru, te su jako slični sardinama iako su manje i uže. Koristimo ih za pripremu mnogih jela, a najpoznatiji su svakako oni konzervirani u ulju, prženi ili inćuni na grilu. Inćuni u ulju odlični su za začiniti mnoga jela, posebno kada pripremate povrtne umake za tjesteninu ili njoke, dovoljno je dodati dva, tri inćuna pri kraju pirjanja crvenog luka, te će obogatiti umak svojim lagano slankastim okusom mora.

  By Nona

pecena hobotnica s povrcem

Pečena hobotnica s povrćem

Pečena hobotnica je svakako jedno od tradicionalnih priprema ovog mekušca u priobalju. Osim što je poznata priprema slasnog kruha ispod peke, i hobotnica ispod peke ima neodoljiv okus, no mnogi nemaju priliku pripremati je na taj način, pa vam donosimo jednostavan recept pečene hobotnice s povrćem u peći. Velika razlika je hoćete li koristiti svježu ili smrznutu hobotnicu budući da će se smrznuta hobotnica prije skuhati i omekšati. Često se kombinira kuhanje prije pečenja hobotnice kako zagarantirano ne bi bila žilava, osobito ako je nešto veća, tj. s debljim krakovima. Ako imate namjeru kuhati svježu hobotnicu, preporučujem da krakove istučete batom tako da bi nakon pečenja bila mekša.

  By Nona

integralni rizoto s tikvicama i kozicama

Integralni rižoto s tikvicama i kozicama

Rižoto je svakako dobra ideja za ručak svaki put kada vam nedostaje inspiracije i ne znate što pripremiti. Razni recepti za rižoto obično ne zahtijevaju mnogo vremena i nisu zahtjevni za pripremiti držite li se par jednostavnih koraka. Ništa ne mijenja na tome što u ovom receptu koristimo integralnu rižu što se same pripreme tiče, ono što se mijenja je okus rižota.

  By Nona

riblja juha

Riblja juha djetinjstva

Kako je krenulo hladnije vrijeme, stigle su i prehlade i razne viroze koje potpuno iscrpe organizam. Posebno za vrijeme takvih dana bitno je hidrirati dodatno tijelo i nadoknaditi prijeko potrebne izgubljene elektrolite i minerale. Upravo iz tog razloga juhe su nezaobilazno jelo koje nas okrjepljuje. Međutim, ne vole svi meso i popularne kokošje juhice u to vrijeme i zato je idealna riblja juha.

  By Gordana

oslic s povrcem

Oslić s povrćem

Ovo je zaista fino i nadasve jednostavno jelo koje možete pripremiti u svega 20-ak minuta. Masline možete izrezati na manje kolutiće, a cherry rajčice na četvrtine ukoliko su malo veće. Kapare izaberite po želji koje dodati, one u ulju, octu ili pak soli. Ukoliko ste ljubitelj slatko-slanih jela, ima jedan fini sastojak koji ovom jelu da neku skroz drugu posebnu notu, a to je med. Naime kada stavite kuhati file-e oslića dodajte po njima dvije žlice meda i kuhajte dalje prema receptu.

  By Nona

Pin It on Pinterest