Recipe Tag: meso

Juneci gulas

Juneći gulaš s mrkvom i graškom

Gulaš je svakako jedno od tradicionalnih jela u našim krajevima, te se u mnoogim domovima često priprema, pogotovo za vrijeme hladnih zimskih dana. Vrlo je jednostavan za pripremu, te ne zahtjeva neko veliko kulinarsko umijeće, a dobar rezultat je zagarantiran. Možete ga poslužiti i uz tjesteninu ili njoke kako bi kompletirali obrok, ali je fin i sam za sebe uz koju krišku svježeg kruha. Osim začina koje smo dodali u receptu možete dodati i druge po vašem ukusu poput muškatnog oraščića ili pak klinčića, zaista ima velika paleta začina koji se mogu dodati u gulaš kako bi mu podarili osobnu notu.

  By Nona

ragu od patke

Ragu od patke

Ragu od patke je sočno i jednostavno jelo koje možete pripremiti u manje od sat vremena, jer ne zahtijeva dugo kuhanje kao i klasičan ragu, odnosno bolognese umak koji se priprema s mljevenim mesom. Ovo je recept koji se tradicionalno priprema u talijanskoj regiji Veneto, te se još davno našao i na jelovnicima u Dalmaciji.

  By Nona

mesne polpete s kuhanm jajem

Mesne polpete s kuhanim jajem

Mesne polpete su odličan, brz i efektan način na koji iskoristiti mljeveno meso. Možete ih pržiti, te poslužiti s nekim svježim povrćem ili pak napraviti u umaku od rajčica. Sve što trebate je lijepo pomiješati rukama meso sa začinima, razvući ga u tanko na radnu površinu te dodate kuhano jaje i oblikujete polpetu tako da potpuno prekrije jaje. Pazite da ne napravite sloj mesa pretanko, nego neka bude deblji od 1 cm kako se ne bi raspalo tijekom prženja.

  By Nona

teleci rizoto

Teleći rižoto

Na našim stranicama možete pronaći razne recepte za slasne i kremaste rižote koji se mogu pripremiti u svega pola sata. Juneći rižoto će, pak, zahtijevati malo više vremena jer morate kuhati umak dok meso ne omekša, a za to će vam biti potrebno nešto manje od jednog sata.

  By Nona

gratinirani kaul

Gratinirani kaul

Kaul (cvjetača) je jedna od najzdravijih namirnica koja obiluje hranjivim tvarima. Naime, liječnici preporučuju češću konzumaciju kaula kao i svih kupusarki koje blagotvorno djeluju na cijeli organizam, a posebno na probavni sustav. Naime, nekoliko studija pokazalo je kako redovita konzumacija kupusarki može spriječiti nastanak tumora debelog crijeva.

  By Nona

sinjski arambasici

Sinjski arambašići

Sinjski arambašići su tradicionalno jelo koje se priprema na prostoru Cetinske krajine, te se često pripremaju za vrijeme blagdana i u vrijeme poznate Sinjske alke. Priprema sinjskih arambašića se nalazi na popisu nematerijalnih kulturnih dobara Ministarstva kulture Hrvatske, a koliko je ovo jelo poznato i cijenjeno na tim područjima kazuje i tradicionalna Arambašijada, odnosno gastronomska manifestacija u kojoj nekoliko ekipa priprema sinjske arambašiće i druga tradicionalna jela, a sve u organizaciji Krnjevalske udruge grada Sinja.

  By Nona

Pin It on Pinterest