Recipe Tag: začinsko bilje

Zapeceni kruh s pestom s persina

Zapečeni kruh s pestom od peršina

Naše none i bake su smatrale da je grijeh bacati bilo kakvu hranu, a pogotovo kruh. Tako su nastali mnogi fini recepti sa starim kruhom koje mnoge od nas i danas rado pripremaju, te nas neodoljivo podsjeća na djetinjstvo. Od prženica (pohani kruh), toplih sendviča, raznih složenaca, krušnih mrvica i zapečenih kriški s raznim namazima

  By Nona

Pesto od persina

Pesto od peršina

Kada čujemo riječ pesto, zasigurno prvi recept na koji pomislimo je poznati talijanski umak od bosiljka. No kako većina poznatih tradicionalnih recepata ima mnogo varijanti, tako se i pesto danas priprema na mnoge načine i s različitim začinskim biljem i povrćem. Osim što možemo koristiti raznovrsno začinsko bilje za pripremu pesta, možemo koristiti i različite orašaste plodove.

  By Nona

njoki s umakom od bosiljka

Njoki s umakom od bosiljka

Njoki s umakom od bosiljka su zdravo i ukusno jelo koje možete pripremiti na više načina, ponajviše ovisno o tome koliko vremena imate na raspolaganju. Ovo je najbrži način na koji ih možete pripremiti, no ako imate vremena, svakako vam predlažem da napravite domaće njoke za što će vam biti potrebno nešto manje od sat vremena.

  By Nona

umak od jogurta i začinskog bilja

Umak od jogurta i začinskog bilja

Umak od jogurta i začinskog bilja je zdrav i niskokaloričan dresing koji možete koristiti za začiniti hladne salate s tjesteninom, kao preljev za meso ili pak bilo koje salate s povrćem. Odličan je i kao finger food, tako da ga stavite u duboke čaše, isjeckate na trakice svježe sezonsko povrće poput celera, mrkve, krastavaca i paprike, te stavite u umak. Čips od raznog povrća poput onog od cikle ili mrkve je također fina kombinacija uz ovaj umak kao brzo i jednostavno predjelo.

  By Nona

Pin It on Pinterest