Recipe Tag: začini

Tjestenina s piletinom

Tjestenina s piletinom

Tjestenina s piletinom je jednostavan i ukusan recept koji će ponajviše odgovarati onima koji vole brze, a opet hranjive obroke. Ništa lakše za pripremiti od fine tjestenine, a ideja za umak ima zaista mnoštvo i za svačije nepce.

  By Nona

Zapeceni kruh s pestom s persina

Zapečeni kruh s pestom od peršina

Naše none i bake su smatrale da je grijeh bacati bilo kakvu hranu, a pogotovo kruh. Tako su nastali mnogi fini recepti sa starim kruhom koje mnoge od nas i danas rado pripremaju, te nas neodoljivo podsjeća na djetinjstvo. Od prženica (pohani kruh), toplih sendviča, raznih složenaca, krušnih mrvica i zapečenih kriški s raznim namazima

  By Nona

Pesto od persina

Pesto od peršina

Kada čujemo riječ pesto, zasigurno prvi recept na koji pomislimo je poznati talijanski umak od bosiljka. No kako većina poznatih tradicionalnih recepata ima mnogo varijanti, tako se i pesto danas priprema na mnoge načine i s različitim začinskim biljem i povrćem. Osim što možemo koristiti raznovrsno začinsko bilje za pripremu pesta, možemo koristiti i različite orašaste plodove.

  By Nona

tjestenina s tikvom i kaduljom

Kremasta tjestenina s tikvom i kaduljom

Tikva je zasigurno jedna boljih namirnica s kojom možete pripremiti neodoljivo kremast umak za tjesteninu, njoke ili rižoto. Umak se priprema na jednostavan način, tako da tikvu ogulite i izrežete na što manje kockice kako bi se umak kraće kuhao i tikva prije omekšala. Dovoljno ju je zgnječiti sa gnječilicom za krumpire, te dodati ostale namirnice ili začine, kao u ovom slučaju kadulju.

  By Nona

Pin It on Pinterest