Recipe Tag: tikva

Namaz od tikve

Namaz od tikve

Tikve su se na područje Europe raširile zahvaljujući Španjolcima koji su je donijeli iza Amerike, točnije iz Meksika. Plod ove jednogodišnje puzajuće biljke je izvrstan za pripremu mnogih ukusnih jela - od rižota, umaka za tjesteninu, pečenja s mesom, kolača, pa i kruha.

  By Nona

tjestenina s tikvom i kaduljom

Kremasta tjestenina s tikvom i kaduljom

Tikva je zasigurno jedna boljih namirnica s kojom možete pripremiti neodoljivo kremast umak za tjesteninu, njoke ili rižoto. Umak se priprema na jednostavan način, tako da tikvu ogulite i izrežete na što manje kockice kako bi se umak kraće kuhao i tikva prije omekšala. Dovoljno ju je zgnječiti sa gnječilicom za krumpire, te dodati ostale namirnice ili začine, kao u ovom slučaju kadulju.

  By Nona

kuglof od tikve

Kuglof od tikve

Kuglof od tikve je fina mekana slastica koju možete pripremiti u zaista malo vremena, a rezultat će vas oduševiti. Postoje razni načini za pripremu kolača i torti od tikve, te se najčešće koristi pire od tikve, što znači da se tikva mora skuhati dok ne omekša, no u ovom slučaju koristi se sirova tikva koja se kombinira s ostalim sastojcima i onda se peče.

  By Nona

rizoto s tikvom, suhim rajcicama i mozzarellom

Rižoto s tikvom, suhim rajčicama i mozzarellom

Rižoto s tikvom, suhim rajčicama i mozzarellom je sočan, kremasti rižoto koji će vas oduševiti svojim blagim, slatkasto-slanim okusom. Tikva je svakako odlična namirnica za pripremu rižota, bilo da se odlučite samo za nju ili pak uz dodatak drugih namirnica poput gorgonzole koja će rižotu dati onu posebnu notu ili pak suhih rajčica i na kraju mozzarelle koja će se fino rastopiti i kojoj će malo tko odoljeti.

  By Nona

Pin It on Pinterest