Recipe Tag: rajčice

Integralni spageti s kozicama i povrcem

Integralni špageti s kozicama i povrćem

Danas vam donosimo ovaj divan recept s integralnom tjesteninom, krepovima kozica i povrćem koji će vas naprosto oduševiti. Lagan, jednostavan i brz obrok, kojeg ćete pripremiti u manje od pola sata. Tjestenina je svakako odličan izbor za pripremu kompletnog obroka kada vam nedostaje vremena, a priznajmo i ideja.

  By Nona

Juha od rajcica

Kremasta juha od rajčica

Juha od rajčica je jednostavan i ukusan recept koji možete pripremiti u nekoliko jednostavnih koraka. Kao glavni sastojak su vam potrebne naravno rajčice, koje možete pripremit za juhu na više načine. Prvi je taj da ih ogulite, a za to vam je najlakše staviti ih 5 minuta u vrelu vodu, pričekati malo da se ohlade, te ih oguliti. Drugi način je taj da ih stavite kuhati u vrelu vodu, zatim propasirate rajčice i nastavite kuhati po receptu. No u tom slučaju ćete je mnogo kraće kuhati, jer ćete preskočiti prvi dio recepta.

  By Nona

Tjestenina s rajčicama i patliđanima

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima je jednostavan i zdrav odabir za obrok, pogotovo ručak s obzirom na to da se radi o tjestenini. Rajčice su idealna namirnica za pripremu umaka za tjesteninu, osobito malene cherry rajčice koje je dovoljno kratko popržiti na maslinovom ulju s crvenim lukom, te im možete dodati veliku paletu namirnica s kojima se odlično kombiniraju. Jedna od tih namirnica je svakako patlidžan koji je potrebno posoliti ostaviti otprilike pola sata kako bi ispustio višak tekućine, te ga kasnije pripremiti po želji. U ovom slučaju je dovoljno ispeći ploške patlidžana na gril tavi, te ih kasnije izrezati na manje komade i dodati u umak.

  By Nona

tjestenina s pecenim povrcem

Tjestenina s pečenim povrćem

Kao što smo više puta napisali, ako želite pripremiti nešto brzo, jednostavno i ukusno, tjestenina je odličan izbor. Možete je pripremiti s nizom raznih umaka sa svježim povrćem ili pak na ovaj način koji će jelu dati skroz drugu notu. Pečeno povrće je odličan prilog za mesna i riblja jela, no ako mu dodate tjesteninu dobiti ćete neodoljivo ukusno predjelo ili glavno jelo. Ovaj recept je zaista svestran jer mu možete dodati razno povrće po vašem ukusu, a želite li ga dodatno obogatiti, možete dodati izmrvljene kobasice ili pancetu.

  By Nona

Pin It on Pinterest