Recipe Tag: juha

Juha od rajcica

Kremasta juha od rajčica

Juha od rajčica je jednostavan i ukusan recept koji možete pripremiti u nekoliko jednostavnih koraka. Kao glavni sastojak su vam potrebne naravno rajčice, koje možete pripremit za juhu na više načine. Prvi je taj da ih ogulite, a za to vam je najlakše staviti ih 5 minuta u vrelu vodu, pričekati malo da se ohlade, te ih oguliti. Drugi način je taj da ih stavite kuhati u vrelu vodu, zatim propasirate rajčice i nastavite kuhati po receptu. No u tom slučaju ćete je mnogo kraće kuhati, jer ćete preskočiti prvi dio recepta.

  By Nona

riblja juha

Riblja juha djetinjstva

Kako je krenulo hladnije vrijeme, stigle su i prehlade i razne viroze koje potpuno iscrpe organizam. Posebno za vrijeme takvih dana bitno je hidrirati dodatno tijelo i nadoknaditi prijeko potrebne izgubljene elektrolite i minerale. Upravo iz tog razloga juhe su nezaobilazno jelo koje nas okrjepljuje. Međutim, ne vole svi meso i popularne kokošje juhice u to vrijeme i zato je idealna riblja juha.

  By Gordana

juha od tikve i leće

Juha od tikve i leće

Kako nam stižu hladni jesenski dani, juhe su zasigurno sve zastupljenije na našim stolovima. Kao što u Italiji imaju tradiciju pripreme tjestenine kao predjelo, tako su naše none prije glavnog jela uvijek pripremale juhu. Mnoge to podsjeća na hladne dane kada bi se promrzli vratili iz škole, pa nas je čekao tanjur tople juhe koja je tako lijepo pasala u tim trenutcima. Inspiracije za juhu njima nije manjkalo, od mesnih, ribljih, raznih povrtnih kombinacija, uvijek nešto novo, toplo i nadasve ukusno.

  By Nona

kremasta juha od fažola

Kremasta juha od bijelog fažola (graha)

Juha od bijelog fažola je savršeno predjelo za nadolazeće hladne dane, a uz to je i jednostavna za pripremu kao i ostale kremaste juhe s povrćem. Naime, u većini drugih recepata za kremaste juhe, od povrća treba dodavati krumpir kako bi se dobila gusta i kremasta struktura, dok kod juhe od fažola to nije potrebno. Mi smo koristili fažol iz konzerve dok možete koristiti i onaj svježi (što bi bilo bolje i zdravije).

  By Nona

Pin It on Pinterest