Recipe Tag: patliđani

Namaz od patlidana

Namaz od patliđana

Namaz od patliđana je fin i zdrav namaz, u svijetu poznatiji pod imenom baba ghanoush, te vuče korjene iz zemalja Sjeverne Afrike. Naime priprema se od pečenih patliđana, od kojih iskoristite unutarnji mekani dio, te ga pomiješate sa začinima.

  By Nona

Tjestenina s rajčicama i patliđanima

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima je jednostavan i zdrav odabir za obrok, pogotovo ručak s obzirom na to da se radi o tjestenini. Rajčice su idealna namirnica za pripremu umaka za tjesteninu, osobito malene cherry rajčice koje je dovoljno kratko popržiti na maslinovom ulju s crvenim lukom, te im možete dodati veliku paletu namirnica s kojima se odlično kombiniraju. Jedna od tih namirnica je svakako patlidžan koji je potrebno posoliti ostaviti otprilike pola sata kako bi ispustio višak tekućine, te ga kasnije pripremiti po želji. U ovom slučaju je dovoljno ispeći ploške patlidžana na gril tavi, te ih kasnije izrezati na manje komade i dodati u umak.

  By Nona

tjestenina s pecenim povrcem

Tjestenina s pečenim povrćem

Kao što smo više puta napisali, ako želite pripremiti nešto brzo, jednostavno i ukusno, tjestenina je odličan izbor. Možete je pripremiti s nizom raznih umaka sa svježim povrćem ili pak na ovaj način koji će jelu dati skroz drugu notu. Pečeno povrće je odličan prilog za mesna i riblja jela, no ako mu dodate tjesteninu dobiti ćete neodoljivo ukusno predjelo ili glavno jelo. Ovaj recept je zaista svestran jer mu možete dodati razno povrće po vašem ukusu, a želite li ga dodatno obogatiti, možete dodati izmrvljene kobasice ili pancetu.

  By Nona

Pin It on Pinterest