Recipe Tag: orasi

Zimska salata

Zimska salata od kelja, naranče i šipka

Nakon što prođu blagdani, mnogi od nas se nađu u situaciji da nam vaga nažalost pokaže koje kilo viška, te se upravo u ovo vrijeme okrenemo zdravijoj prehrani kako bi se vratili u formu i pripremili za ljeto. Salate su u tom slučaju odličan izbor, te jedan obrok umjesto mesa, tjestenine i drugih kompleksnijih i kaloričnijih obroka možemo zamijeniti njome.

  By Nona

Kruh od banane, čokolade i oraha

Kruh od banane, čokolade i oraha

Danas vam donosimo finu i ukusnu varijantu klasičnog kruha, kruh od banane s kapljicama čokolade i orasima. Jedan je popularnijih recepata u anglosaksonskim zemljama te je zadnjih godina pronašao put i do naših stolova. Jednostavan je za pripremu, te ga možete obogatiti raznim namirnicama, od mnogih vrsta orašastih plodova, suhog voća do čokolade.

  By Nona

kandirani orasi

Kandirani orasi

Karameliziranje oraha je jednostavan i brz recept za pravu poslasticu koju možete konzumirati kao popodnevni međuobrok ili ih pak dodati u salate, torte i kolače. S obzirom na to da orasi kao i ostali orašasti plodovi imaju mnogo kalorija, između 500 i 600 kalorija na 100 grama ovisno o vrsti, preporučuje se dnevna konzumacija od 30 g, ali i manje ako se radi o karameliziranim orašastim plodovima.

  By Nona

Pin It on Pinterest