Recipe Tag: marmelada

krostata s marmeladom od borovnica

Krostata s marmeladom od borovnica

Krostate su savršene osvježavajuće torte, idealne za svaku prigodu što zbog divnog okusa, što zbog toga što ih možemo pripremiti zaista u malo vremena. Podloga je napravljena od prhkog tijesta, te osim raznih finih voćnih marmelada, možete ih praviti sa svježim kremama preko kojih stavite svježe voće. U kremu možete dodati malo soka od voća kako bi bila još ukusnija, te voće prekriti želatinom.

  By Nona

marmelada-od-dunja

Marmelada od dunja

Dunje su pravo jesensko voće poznato po svom specifičnom mirisu i trpkom okusu. Tradicionalno je zato mnogi upravo zbog nedostatka sočnosti kakvu, primjerice, ima jabuka izbjegavaju koristiti, te plodove drže na ormarima kako bi im prostorija ljepše mirisala. I dok to svakako nije loša ideja, svako neprskano voće ima vrlo kratki rok trajanja te je jedan od idealnih načina za konzerviranje ovog aromatičnog voća upravo marmelada.

  By Gordana

tirolski-keksici

Tirolski keksići

Tirolski keksići su prema izboru djece jedno od omiljenih, a uz to vrlo jednostavnih i ukusnih keksića. Gotovo su nezaobilazni na blagdanskim stolovima, međutim, budući da mogu dugo ostati fini u hermetički zatvorenim posudama, nema razloga da u njima ne uživamo tijekom cijele godine i tako izbjegnemo kupovne pune raznih aditiva. Napravite ove keksiće uz pomoć dječjih ručica i nećete požaliti!

  By Gordana

marmelada od jabuka i cimeta

Marmelada od jabuka

Većina nas voli započeti dan s kriškom kruha i finom marmeladom. Još ako je ta marmelada domaća, zadovoljstvo je tim veće. Marmelade su zaista jednostavne za pripremu i nije potrebno veliko kulinarsko umijeće. Bitno je da pomno slijedite korake kako su navedeni u receptu i da pripazite da se ne opečete prilikom steriliziranja staklenki i ulijevanja marmelade. Kasnije, jedino što vam ostaje je uživati u finoj domaćoj voćnoj marmeladi.

  By Nona

Pin It on Pinterest