Recipe Tag: lješnjaci

torrone

Torrone

Torrone je klasičan božićni kolač koji se spominje još za vrijeme starih Rimljana u zapisima Tita Livija, te mu ime potječe iz latinske riječi torreo što znači 'tostirati, zapeći', što se odnosi na pripremu orašastih plodova prije dodavanja smjesi od bjelanjaka. Torrone se priprema od bjelanjaka, meda, šećera i orašastih plodova poput badema, lješnjaka, kikirikija, oraha i pistacija.

  By Nona

muffini s ljesnjacima

Muffini s lješnjacima

Muffini su odličan izbor za brz, jednostavan i ukusan desert. Možete ih zaista pripremiti na razne načine, slane i slatke. Danas vam predlažemo da probate ovaj recept s lješnjacima, iako možete koristiti i druge orašaste plodove.

  By Nona

cokoladni husarski poljpci

Čokoladni husarski poljupci

Čokoladni husarski poljupci su neodoljiva varijanta klasičnim husarskim poljupcima kojima možete obogatiti ovogodišnji blagdanski stol. Recept je vrlo jednostavan i trebat će vam zaista malo vremena za pripremu. Naime, sastojci i priprema su skoro identični kao i za klasične husarske poljupce, osim što se u ovom receptu dodajte kakao u prahu za pripremu tijesta, te se umjesto marmelade koristi namaz od lješnjaka. Kao i kod husarskih poljubaca, tako i za čokoladne možete umjesto lješnjaka koristiti i neku drugu vrstu orašastih plodova kao bademe ili orahe.

  By Nona

Pin It on Pinterest