Recipe Tag: gljive

Jecam s gljivama

Ječam s gljivama

Ječam je jedna od onih super zdravih namirnica koje su počesto zapostavljene na našim jelovnicima, što je sasvim krivo s obzirom na visoku nutritivnu vrijednost i mnoga izvanredna jela koja mogu pripremiti s tom namirnicom. Kada čuju za ječam mnogi prvo pomisle na pivo jer se ječam uistinu i koristi u proizvodnji piva, no ječam ima mnogo više za ponuditi. Na našim stranicama možete pronaći razne recepte s ječmom, a najčešći način pripreme je upravo onaj sličan pripremi rižota, te ga u Italiji zovu orzotto.

  By Nona

Piletina u umaku od gljiva

Piletina u umaku od gljiva

Piletina je bijelo meso koje se najčešće priprema, što zbog toga što je ekonomičnije i dostupno svima, ali ponajviše zbog toga što je svakako zdravije od crvenog mesa. Piletinu možemo pripremiti zaista na mali milijun načina te je kombinirati uz mnoštvo namirnica kako bi joj pojačali okus. Najčešće se pripremaju pileća prsa koja, doduše, moramo pripremiti na pravi način kako ne bi bila suha, tvrda i bez okusa.

  By Nona

pohani sampinjoni

Pohani šampinjoni

Pohani šampinjoni su odličan prilog za mesna jela, no mogu biti i fino predjelo uz neki umak kao remulada ili tartar umak koji se odlično kombiniraju uz pohana jela. Iako se za pohanje najčešće koristi i brašno, za ovaj recept vam nije potrebno. Savjetujemo vam da gljive ne perete već da ih samo kuhinjskom krpom ili četkicom lagano očistite, kako ne bi upile vodu jer će se smjesa za pohanje najvjerojatnije odvojiti.

  By Nona

umak od gljiva

Umak od gljiva

Umak od gljiva s vrhnjem za kuhanje je jednostavn umak kojeg možete pripremiti u malo vremena, te ga kombinirati s tjesteninom ili njokima. Za ovaj umak je najbolje koristiti svježe gljive ili one suhe. Svježe gljive je dovoljno očistiti, oprati i izrezati na manje komade, no operite ih jako kratko u hladnoj vodi i dobro ocijedite. Ukoliko se odlučite za suhe gljive, dovoljno ih je staviti u mlaku vodu 10-ak minuta prije da se moče, te za pripremu jela, možete dodati malo te iste vode u kojoj su se močili. Napravite ga samo od šampinjona, no po želji možete dodati malo vrganja koji će svakako svojim specifičnim okusom dodatno obogatiti umak ili neku drugu vama najdražu vrstu gljiva

  By Nona

Pin It on Pinterest