Recipe Tag: čokoladni deserti

Cokoladni napitak

Vruća čokolada

danas donosimo recept za domaću vruću čokoladu, ukusnu i gustu, baš onako kako treba biti. Probajte je pripremiti u ovih par jednostavnih koraka kod kuće i oduševiti će vas. Prije nego li maknete vruću čokoladu s vatre, probajte da li vam se odgovara slatkoća, te po želji dodajte još šećera. Vruću čokoladu možete obogatiti na razne načine, tako da dodate smrvljene orašaste plodove, razne arome poput arome ruma ili vanilije, te razne likere poput onog od mente ili višnje za što će vam biti dovoljna jedna žlica.

  By Nona

kolac od limuna

Kolač od limuna s preljevom od čokolade

Kolač od limuna s glazurom od čokolade je ukusan i jednostavan kolač koji možete pripremiti za svaku prigodu i zasigurno ćete oduševiti sve prisutne. Mi vam donosimo varijantu s okusom limuna, no možete ga pripremiti i s narančom ili mandarinama na jednak način. Ono na što morate pripaziti je da kupite biološke limune kako bi mogli iskoristiti i koricu jer se, nažalost, u dućanima danas nalaze većinom limuni na kojima jasno piše kako kora nije za konzumaciju.

  By Nona

Bozicni panj

Božićni panj

Božićni panj je tradicionalan blagdanski kolač koji je nastao u Francuskoj (Buche de Noel), a danas se priprema u cijelom svijetu, a ponajviše u zemljama sjeverne Europe. Za vrijeme Božića uz komin bi se stavljao veći panj kako bi donio mir i sreću ukućanima, pa je priprema ovog kolača koji nalikuje panju postala dio te tradicije. Jako je efektan kolač i jednostavan za pripremu, iako na prvi pogled može izgledati suprotno. Naime, priprema se od klasičnog biskvita, te se stavlja namaz po želji i premazuje s čokoladnom glazurom.

  By Nona

Cokoladne banane

Čokoladne banane

Čokoladne banane su većini jako drag desert, a pogotovo djeci, jer su banane voće koje većina najčešće preferira, a ako je se još kombinira sa čokoladom, postanu prava poslastica. Možete ih pripremiti za rođendanske proslave i druge slične prigode kao finger food, baš na način na koji vam opisujemo u receptu, dakle da ih nabodete na štapiće. Umjesto lješnjaka možete koristiti i druge orašaste plodove po želji, a djeci za rođendan možete koristiti šarene mrvice koje će dodatno vizualno i okusom obogatiti čokoladne banane.

  By Nona

sareni kolutici

Šareni kolutići

Šareni kolutići su ukusani i efektni dvobojni kolačići koji se pripremaju sa tijestom koje je slično prhkom tijestu, dakle na jednostavan način s par namirnica koje zasigurno imate pri ruci. Odlični su za doručak uz čašu mlijeka ili kavu, ali za ukrasiti blagdanski stol s kojega će zasigurno brzo nestati.

  By Nona

mini krostate s namazom od ljesnjaka

Mini krostate s namazom od lješnjaka

Mini krostate su odlična ideja kada nemate mnogo vremena na raspolaganju, a želite pripremiti ukusne i efektne kolačiće koji su idealni zaista za svaku prigodu. Maslac obavezno ostavite van hladnjaka na sobnoj temperaturi barem pola sata i više kako bi mogli lakše umijesiti tijesto. Tijesto za krostate bit će bolje što duže stoji u hladnjaku, te ga ne zaboravite vilicom probušiti nakon što ga stavite u kalupe jer će se inače napuhati.

  By Nona

Pin It on Pinterest