Recipe Tag: bademi

marcipan

Marcipan

Vjeruje se da recept za marcipan potječe još iz Perzije, te da je u Europu donesen zahvaljujući Turcima, no talijani tvrde kako je marcipan nastao u vrijeme Venecijanske republike, te da ime potječe od Marci panis, odnosno "Pane di San Marco" što bi značilo kruh Svetog Marka. Venecijanski trgovci su ga prodavili u komadima s otisnutim lavom Sv.Marka u sjeveroj Europi, gdje su mu dali ime Marzipan, te je s tim imenom danas poznat u cijelom svijetu. U Njemačkoj za njegovu pripremu koriste ružinu vodu, te ga koriste za pripremu i ukrašavanje mnogih tradicionalnih torti.

  By Nona

torrone

Torrone

Torrone je klasičan božićni kolač koji se spominje još za vrijeme starih Rimljana u zapisima Tita Livija, te mu ime potječe iz latinske riječi torreo što znači 'tostirati, zapeći', što se odnosi na pripremu orašastih plodova prije dodavanja smjesi od bjelanjaka. Torrone se priprema od bjelanjaka, meda, šećera i orašastih plodova poput badema, lješnjaka, kikirikija, oraha i pistacija.

  By Nona

bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko je odlična alternativa mlijeku životinjskog podrijetla jer ne sadrži ni laktozu ni gluten, te je sigurna i zdrava namirnica za svakoga. Sadrži mnoštvo minerala i vitamina i blagotvorno djeluje na cijeli organizam. Ovo mlijeko je zaista jednostavno za pripremiti, te su vam potrebne svega dvije namirnice, a to su bademi i voda.

  By Nona

Pin It on Pinterest