Recipe Tag: prilozi

tikvice punjene piletinom

Punjene tikvice s piletinom

Tikvice, srećom, možemo pronaći na policama supermarketa i tržnica tijekom cijele godine, no najbolje ih je konzumirati za vrijeme njihove sezone koja traje od svibnja do kolovoza jer su tad i najukusnije, a na tržnici možemo pronaći kvalitetne tikvice iz domaćeg uzgoja. Imate li vrt kod kuće, možete i sami probati uzgojiti tikvice, za što vam je potrebno plodno tlo, puno vode i dobre volje. Osim tikvica koje je najbolje ubrati kada dosegnu dužinu od maksimalno 15 cm, na razne načine možete pripremiti i cvjetove tikvica koji su također jako ukusni.

  By Nona

focaccia s maslinama i rajčicama

Focaccia s maslinama i rajčicama

Focaccia je odlična ideja za pripremu ukusnog priloga ili pak glavnog jela, pogotovo ako volite kruh i pizzu jer se priprema na jako sličan način. Ono što je razlikuje od pizze jest to što se koristi maslinovo ulje, više kvasca, te tijesto mora biti deblje. Klasičan recept za focacciu je onaj s maslinovim uljem, krupnom soli i ružmarinom, no danas vam donosimo malo drugačiji recept s crnim maslinama i rajčicama.

  By Nona

pohani kruh

Prženice (pohani kruh)

Prženice ili pohani kruh je jedno od onih jela koje malo tko nije probao, ali eto, nekako je, nažalost, kod mlađih generacija, gotovo sasvim palo u zaborav. U vrijeme kada se toliko hrane bespotrebno baca, prženice su idealni način za korisno iskoristiti stari kruh, pogotovo bijeli, i uživati u jednoj novoj dimenzija svima poznate namirnice. Recept koji smo ovdje naveli je osnovni recept i takve prženice se mogu jesti same, a možete i izostaviti sol ili eventualno dodati malo šećera te kombinirati s marmeladom ili čak čokoladnim namazom.

  By Gordana

pire od kaula

Pire od kaula (cvjetače)

Kaul je iznimno zdrava namirnica koja obiluje nutrijentima, a liječnici preporučuju njegovu konzumaciju što češće kao i svih kupusarki jer blagotvorno djeluju na cijeli organizam, posebno na probavni sustav. Jedino trebaju pripaziti osobe koje pate od nadutosti jer povećava stvaranje plinova u crijevima. Djeca bi također trebala što češće konzumirati sve vrste kupusnjača, no većina roditelja zna da se oko toga počesto stvaraju rasprave jer ih djeca dosta često odbijaju.

  By Nona

Pin It on Pinterest